Kolloidalt Silver

Kolloidalt silver

Kolloidalt Silver ett mycket omdiskuterat ämne och det finns mycket att läsa om det hela med både ris och ros..

När man nämner ”kolloidalt silver” blir reaktionen och association ofta det som cirkulerat i media och myndigheters konstiga uttalanden påtaglig, denna media storm var för några år sedan.  Man kunde då få höra både via TV nyheter och radio om "blåa män" och om att silver är direkt giftigt, skapar antibiotikaresistenta bakterier och är en fara för miljön m.m.. Uttalanden som genom medias försorg blivit ”sanningar” och det är givetvis upp till var och en att bilda sig sin egen uppfattning och sin egen sanning kring ”kolloidalt silver”.

Kan tilläggas att Livsmedelsverket har backat och beklagar uttalanden kring Ionosil. Man fick sluta kalla ”kolloidalt silver” som kosttillskott och man säljer det numera som vattenrengöring.

Silver har sedan antikens tider använts med framgång för vatten rening. Man har hittat bevis på att i Persien användes silver för vatten rening redan åren ca.430 fKr. och dom gamla Grekerna och Romarna vid Medelhavet förvarade sitt vatten, vin m.m. i olika typer av silverkärl för den goda hållbarheten.

I slutet av 1800-talet började även dåtida läkemedelsindustrin använda sig av silvrets antimikrobiella egenskaper. och silver började dyka upp i flera medicinska produkter. Men när man på tidig 1900 tal upptäckte antibiotiska medel som penicillin så dalade intresset för silver som en medicin. Mycket för att silver inte kunde patenteras d v s läkemedelsbolagen kunde helt enkelt inte kunde göra pengar på det.

De moderna "Kolloidalt silver" innehåller mikroskopiska partiklar med silver, en blandning av silverjoner och silverpartiklar.  Det finns flera olika varianter och tillverkare där silverjoner som dominerar medan det i andra metoder är molekylärt eller "icke joniserat" och innehåller istället mest silverpartiklar. exempelvis hos Ionosil består deras Kolloidalt silver av 80% silverjoner  och resten i partikulär form. Partiklarnas storlek 1 och 24 nm. framställning kallas "elektrokolloidalt silver"

Vilken av dessa metoder är effektivast.. råder det olika åsikter om bland tillverkare.

Det man kommit fram till är att det är den s k reaktiva silverjonen som står för den mest effektiva bakterie-,  svamp-, och virusdödande effekten. Den positivt laddade silverjonen dras likt en magnet till de oftast negativt laddade patogena bakterierna. Väl i kontakt med bakterien orsakar de en så stor kemisk och elektrisk oreda att bakterien helt enkelt kollapsa och dör ut..

Kolloidalt Silver stärker immunförsvaret, samtidigt som det hjälper kroppen att ta hand om bakterier, svampar och andra virus.
man har även flera rapporter på framgångar med cancer behandling och andra sjukdomar..

KS finns även som salva som visat sig effektiv mot sår och hud sjukdomar..

Dosering:
Ett par eller tre teskedar ren KS per dag. utspridda under dagen. Många tar en matsked ett par gånger per dag.
Väldigt olika beroende från fall till fall.. och man kan bli illamående
och få huvudvärk i början men det går över.

OBS!  Man ska inte dricka direkt ur flaskan, för att det kommer ner bakterier i flaskan som kan påverkar att produkten tappar sin effekt

Min egen erfarenhet är positiv och jag har inte blivit "blå"  🙂 jag tar det som kompletterande alternativ behandling mot min cancer och håller tummarna att den biter 

Om man vill fördjupa sig i ämnet, läs gärna vidare via länkarna nedan

Källor och Länkar:

IonSilver - Allt du behöver vet om kolloidalt silver
ion-silver.com

Fakta om kolloidalt silver
kolloidaltsilver.me

En av USA:s mest framgångsrika läkare: ”ha alltid kolloidalt silver i ditt husapotek”
Lakare råd - ha alltid kolloidalt silver i ditt husapotek

Tidningen Vaken
vaken.se/kolloidalt-silver

Posted in Alternativ medicin.