Bittra Aprikoskärnor

Om Aprikoslärnor - Kristallkulan vänner

Bittra Aprikoskärnor är en omdiskuterad produkt

Så som många andra nötter och fröer är Bittra Aprikoskärnor mycket näringsrika och innehåller bland annat Amygdalin (vitamin B17).  Denna vitamin anses ha egenskapen att angriper cancerceller och kan därmed bidra till att hindra cancer från att bryta ut i våra kroppar. Vitamin B17, är mest känd under namnet Laetrile, även kallad amygdalin och nitrilosides..

Vitamin B17 finns bl.a. i aprikoskärnor, bittermandel, äppelfrön, slånbär, och vissa sorters gräs. Användningsområde för B17 (Laetrile-Amygdalin) inom cancer går tillbaka till åtminstone 1843. Inom den kinesisk medicinen har bittermandel förekommit i mer än 3000 år vid behandling av tumörer.

Dosering: (en variant)
Bör tas max- 5-6 st.tim. Detta motsvarar ca 1 ½ tsk malda kärnor. Ska inte sväljas hela utan bör tuggas eller malas till pulver. Det går bra att strö de malda kärnorna på fil, mat eller blanda i en dryck..

I förebyggande syfte : Kan man ta en portion aprikoskärnor på morgonen och en på kvällen.

Är dom giftiga..? bittra aprikoskärnor, innehåller något som heter Amygdalinmolekylen som består av fyra komponenter: Två delar glukos, en del vätecyanid samt en del Benzaldehyd.
Vätecyaniden är ett extremt farligt gift i sin fria form, Dock är båda dessa ämnen, när de är kemiskt bundna i amygdalin, helt ofarliga.. Giftet kan aktiveras av ett enzym som
heter beta-glukosidase som finns b l a. i Cancer celler.. och man framkallar en s.k. synergieffekt – och cancercellen dör

Tänk på att.. Aprikoskärnor är väldigt effektiva och gör att toxiner börjar utsöndras ur kroppen hastigt
Därför är det viktigt att dricka mycket vatten.

Hur fungrer det?

Amygdalinmolekylen (b17 består av fyra speciella delar: 2 delar glukos, 1 del vätecyanid och 1 del benzaldehyd. Som bekant är Vätecyaniden farligt gift i sin fria form och även benzaldehyd är också livsfarligt. Men båda dessa ämnen är helt ofarliga, när de är kemiskt bundna i amygdalin,.

En kort beskrivning - Så vad händer i cellerna: Det finns ett enzym som kallas beta-glukosidase, och det kan lösa upp den kemiska bindningen och frigöra både cyaniden och benzaldehyden. Denna enzym hittar man nästan enbart i cancerceller! Så när amygdalinet (b17) hittar fram till en cancercell, så påbörjas en process där det frigörs både cyanid och benzaldehyd, och man får en s.k. synergieffekt – och cancercellen helt enkelt dör!

Övrigt:
Även om B17  har kunnat visas ha bra hälsoeffekter och anti-cancer egenskaper, har läkemedelsverket och läkemedels bolagen arbetet för att förbjuda försäljningen av Bittra aprikoskärnor med B17,
eftersom de innehåller substansen cyanid. Man har förbjudit bittra aprikoskärnor i flera länder och begränsningar finns även här i Sverige,  Men sen om man tittar på exempelvis Vitamin B12 som skrivs ut av läkare och finns överallt är det helt OK.. även om B12 innehåller.. juste, substansen cyanid,  B17 finns även i äpple kärnor 🙂  Min slutsats är att allt i grunden handlar nog om pengar för läkemedels industrin..

Fördjupande Länkar:

Aprikoskärnor B17 - mycket fakta

NewsVoice - Vitamin B17

Posted in Alternativ medicin.