Baobab

Baobabträd, även kallat "livets träd" har sitt ursprung  i den Afrikanskt ökenlandskapen, men den förekommer även i Australien och Indien. Trädet är massivt och kan bli så högt som 10-20 meter och t o m 15 meter brett. Livslängden på detta träd är en av dom längsta på våran planet, dom kan bli 1000 - 2000 år gammalt..

Många delar av trädet kan användas till för olika saker, så som  tillverka ex. rep och kläder, Bladen och fruktkött kan ätas och har många positiva hälsoeffekter..

Baobab är rik på: C-vitamin, kalcium, kalium, tiamin, fiber och vitamin B6

Inom den traditionella afrikanska medicin används baobabfrukt för att behandla olika sjukdomar b l a. astma, feber, diarré, malaria och smittkoppor. Dessutom använder man Baobab för att bekämpa inflammationer.

Baobab sägs också vara bra mot typ 2-diabetes, allergier, hjärtsjukdomar och cancer. Baobab har även visat sig ha blodtrycks sänkande effekter..

Själva frukten har väldigt höga antioxidantnivåer, mer än b l a gojibär och blåbär och granatäpplen. Den är även en utmärkt källa till C-vitamin, och har faktiskt mera c-vitamin än apelsiner och andra citrusfrukter

Baobab har varit ganska okänd för oss här uppe i Norden och den började dyka upp mera i slutet av 2008 då den blev godkänd av EU

Oftast säljs Baobab i pulver format
Dosering:  riktlinje är 1-3 tsk dag men det är väldigt individuellt, följ anvisningar på förpackning ..

Baobab Benefits
https://happymammoth.co/baobab-benefits/
Baobab
https://www.verywellhealth.com

/Ari Koistinen

Posted in Alternativ medicin.