MSM (MetylSulfonylMetan)

Organiskt svavel (MSM) har flera hälsobringande effekter som man haft kännedom i hundratals år. Redan i de gamla romarnas tid badade man i heta svavelhaltiga källor för att läka olika skador. Och nu i modern tid badar man fortfarande i svavelhaltiga källor på flera håll i Europa för den hälsobringande egenskapen med allt från hudproblem till reumatiska besvär.

MSM kan användas av både människor och djur och är ett naturligt svavelbaserat ämne som finns i varje cell för att b l a stötta avgiftningsprocesser i kroppen och är en viktig komponent för en frisk och välfungerande kropp, Bör tilläggas att MSM är inte giftigt. Den har anti-inflammatoriska och smärtlindrande egenskaper och behövs även vid läkning av skador och förnyelse av celler. Svavel anses ha positiva effekter för b l a Hjärnan, Hud, hår och naglar, Muskler, Allergier, Skelett, Artros besvär, Förgiftning, Olika typer av cancer m.m.

MSM-pulver utvinns av tallen, ofta den nordamerikanska tallen.

Svavel spelar en viktig roll för att kroppen skall kunna avgiftas, neutralisera toxiner. Dock kan man i början av en MSM kur känna av den avgiftning som sker. Överflödigt svavel utsöndras ur kroppen inom ett dygn.

MSM säljs i flera olika form och av flera olika fabrikat i hälso handel och nätet samt i djuraffärer. Mest vanliga  och bästa är 100% rena MSM i pulverform.

Tips : 
Man kan använda C-vitamin för att förbättrar upptaget av MSM. (Undvik C-vitamin som brus).  1 tsk MSM-pulver motsvarar ofta flera kapslar. Pulver går också bra att blanda ner i salvor för användning utvärtes.

Då svavel räknas som ett surt mineral, så bör man komplettera med alkaliska mineraler typ kalcium och magnesium eller liknande..

Doseringsanvisningar:

MSM fungerar även på människor. 2-4 gram per dag är en normal dos.
Blanda gärna i din morgonjuice.. läs anvisningar på förpackning..

Kom ihåg MSM är naturlig näringstillskott – ingen medicin

Länkar:

MSM information - PDF-fil

Organic Sulfur (MSM) & Vitamin C To Treat Cancer

MSM - Medical Information Foundation

Posted in Alternativ medicin.