Healing

healing1Healing, en gammal lära,
Healing utfördes redan hundra tals år sedan av urinvånarna genom byns medicin män eller kvinnor.. och senare blev det byns trollkvinna eller trollkarl, Dessa ansågs ofta ha en medfödd mystisk gåvan att kunna hela genom olika metoder och flera var också kunniga inom örter ch växter med gamla kunskaper.

Healing betyder läkning,
För att vi ska vara friska och känna glädje i vardagen och livet ska vi sträva efter ha balans i vår tillvaro, För att detta ska fungera måste vår kropp vara i balans på flera plan, exempelvis på det  känslomässiga, mentala, fysiska och andliga planet. Det är när det blir obalanser, störningar och blockeringar i vår energi flöde som det kan uppstå problem och man kan börja känna sig dåligt. Med hjälp av healing behandlingar kan man spåra upp orsaker till problemen och lindra eller lösa dom helt. Man behandlar oftast hela kroppen för att täcka in helhet och man tillför energi till hela systemet.

 

Olika healingmetoderhealing_2
Allt i universum består av energi flöde som vibrerar på olika frekvenser och det är här som man anser att skillnaden mellan  olika healingmetoder är.. nämligen att dom fungerar på olika frekvenser. Det finns väldigt många olika metoder av healing, så det är upp till var och en att hitta sin. Det gemensamma nämnaren för all healing arbete är att man vill nå balans och harmoni i energier som är i obalans oberoende vilken frekvens de arbetar på. Det finns healing metoder som t ex Reiki har mera fokus på att hela den fysiska kroppen. Reiki energierna anses vara av mera långsam karaktär  av energi jämfört med t ex Theta healing där man arbetar på en högre frekvens nivå och är mycket snabbare och lättare. Även om healern kan se eller känna av olika tillstånd i kroppen så lägger inte en healer sjukdoms diagnoser.

Vid en behandling kanaliserar healaren energi som passerar vidare till klienten, Upplevelsen av en healing behandling kan vara väldigt olika från person till person. En del kanske inte känner mer än att man känner sig väldigt avslappnade och piggare efteråt. Medan andra kanske upplever värme eller kyla som vågor genom kroppen, Man kanske ser färger, känner ryckningar, pirrningar, En del kan uppleva sina guider eller änglar och mycket mera

Det är bra att dricka mycket vatten efter en healing behandling, detta för att hjälpa kroppen att rensa ut.

 

 

Min personliga reflektion är att healing energi är från en och samma källa av energi och jag känner att när jag ger healing gör jag det på mitt eget sätt.. Jag har Reiki 1 och 2 i grunden samt "The Reconnection" som varigt intressanta vägledande och nyttig lära men min intuition säger att man ska skapa sin egen metod och väg som känns bäst för just dig.. och den vägen fungerar för min del.

 

Exempel på Healingmetoder:

Reiki Healing
The reconnection®
Reconnective Healing®
Den silvervioletta flamman
Änglahealing
Månljushealing
Kristus medvetandet & Kristus Healing ®
Schamansk healing
kosmisk healing
mfl.